Matrix methode

We maken allemaal heel wat mee in ons leven, positief en negatieve ervaringen. Deze ervaringen sla je op met al je zintuigen in beelden en in geluiden. Ook heb je daar een gevoel bij en een gedachte. Soms hebben die negatieve ervaringen uit het verleden NU nog invloed op je. Of je bent bang voor iets in de toekomst wat NU effect op je heeft. Deze ervaringen en angsten maken dat jij gedrag vertoont dat je in de problemen brengt of ze leiden tot mentale of lichamelijke problemen/klachten. MatriXcoach Zeeland pakt met o.a de Matrix methode  de effecten aan van de negatieve ervaringen, zonder dat jij op zoek moet blijven gaan naar de oorzaak van de problemen die jij NU ervaart.

Wat is Matrix methode?

Eulah van de Leijgraaf (MatriXcoach Zeeland) werkt o.a met de Matrix methode deze techniek  is een klein beetje te vergelijken met NLP (Neurolinquistisch progammering) of EMDR (Eye movement desensitization and reprocessing). Maar dan nog veel effectiever. Je reset als het ware je gedachten/problemen, zodat jij weer de controle terug krijgt in je eigen hoofd. ZONDER ZWARE HERBELEVINGEN OF TE MOETEN PRATEN OVER JE PROBLEEM. Hoe bijzonder is dat!

Wil je geen last meer hebben van traumatische gebeurtenissen uit je verleden, vervelende ervaringen, angst voor wat mogelijk in de toekomst gaat gebeuren? Of iets uit het verleden, onzekerheden ed, dan zal ik je vragen om één fragment van deze gebeurtenis (het ergste fragment) in gedachten te nemen. Je hoeft niet eens te vertellen wat het is! Vervolgens pakken we het fragment aan door het ergste van het fragment te neutraliseren. Jij bepaalt zelf hoe je het fragment terugplaatst in je geheugen.

Een vervelende gebeurtenis kan uit meerdere fragmenten bestaan, deze kunnen we dan stuk voor stuk behandelen.

Het werkt niet alleen met traumatische gebeurtenissen maar ook met dingen/problemen die jij al hebt bedacht voor de toekomst  (angsten) onzekerheden, slaapproblemen, faalangst, concentratieproblemen,  PTSS, burn-out, volle hoofden en nog veel meer!   


Met de Matrix methode worden belangrijke zintuigen aangepakt

Af en toe wordt er gevraagd wat precies het verschil is tussen de Matrix en EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing). Vaak wordt de vraag gesteld nadat iemand is gecoacht met EMDR en helaas nog niet van een bepaalde angst af is. Natuurlijk ben ik niet iemand die andere methodes gaat afblaffen. Het enige wat ik wel weet is dat de Matrix de vier zintuiglijke waarnemingen aanpakt. Dat is niet alleen uniek, maar ook het meest krachtig.

Het zien (plaatje), horen (geluid), voelen (gevoel) en denken (gedachten) zijn namelijk essentieel om een beleving mentaal te beïnvloeden. Als alle vier volledig geneutraliseerd zijn, dan wordt een mentaal probleem duurzaam opgelost. Als een van de vier niet wordt opgelost dan zal het probleem blijven.
De Matrix blijft uit de inhoud van het verhaal en geeft de cliënt de eigen regie. De Matrixcoach stelt vragen, cliënt onttriggerd het fragment tot dat het een neutraal feit is. het feit blijft, we poetsen niets weg, maar cliënt haalt zelf de lading er van af die het voor hem haar heeft. Ze hebben er geen last meer van.
Een tijdje geleden vroeg iemand hulp voor het oplossen van een posttraumatische stress stoornis (PTSS). Ze vertelde waarom EMDR niet werkte voor haar en waarom de Matrix het probleem binnen 10 minuten wel op loste.